Izabrati dio koji nam se neće oduzeti

(38) Dok su oni tako putovali, uđe on u jedno selo. Žena neka, imenom Marta, primi ga u kuću.(39) Imala je sestru koja se zvala Marija. Ona sjede do nogu Gospodinovih i slušaše riječ njegovu. (40) A Marta bijaše sva zauzeta posluživanjem pa pristupi i reče: “Gospodine, zar ne mariš što me sestra samu ostavila posluživati? Reci joj dakle da mi pomogne.” (41) Odgovori joj Gospodin: “Marta, Marta! Brineš se i uznemiruješ za mnogo, (42) a jedno je potrebno. Marija je uistinu izabrala bolji dio, koji joj se neće oduzeti.” (Lk. 10: 38-42)

Gospodin Isus je bio na proputovanju. Kao i uvijek je činio ono za što je došao, da proklamira evanđelje Kraljevstva.

“Žena neka, imenom marta, primi ga u kuću.”

Zanimljivo je da ona koja ga je primila u kuću nije imala vremena za njega. Bila je zaposlena drugim stvarima.

” Imala je sestru koja se zvala Marija. Ona sjede do nogu Gospodinovih i slušaše riječ njegovu.”

Ona koja ga nije pozvala je shvatila da su riječi koje on izgovara zapravo puno važnije od hrane. Ona je bila “nepraktična”.

“A Marta bijaše sva zauzeta posluživanjem pa pristupi i reče: “Gospodine, zar ne mariš što me sestra samu ostavila posluživati? Reci joj dakle da mi pomogne.”

Bila je iritirana zbog toga što je Gospodin bio “nepažljiv” i nije brinuo što je Marija besposleno sjedila i samo slušala.

Odgovori joj Gospodin: “Marta, Marta! Brineš se i uznemiruješ za mnogo, a jedno je potrebno. Marija je uistinu izabrala bolji dio, koji joj se neće oduzeti.”

Brige i uznemirenosti – tada i kao i danas najraširenije “bolesti”. A samo je jedno potrebno. Marija je izabrala bolji dio, koji joj se neće oduzeti.

Da li ste vi donijeli neku odluku po pitanju Gospodina Isusa? Jeste li i danas izabrali što će biti najvažnija stvar kojoj ćete se posvetiti? Da li je “sjediti do Gospodinovih nogu i slušati Njegovu riječ” ili se brinuti za mnogo toga i biti uznemiren(a)?!

Pozivam vas da budete “nepraktični” i izaberete ono što vam se ne može oduzeti:

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s