Jahve – Bog danas

2 Još reče Bog Mojsiju: »Ja sam Jahve. 3 Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj. Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom – Jahve. Postanak 6:2-3

GOSPODIN se Abrahamu, Izaku i Jakovu pokazao kao El Šadaj, Bog svemogući. Mnogi danas vjeruju da je Bog svemogući ali da li imaju otkrivenje da je On Jahve – Onaj koji je sada. Da li vjerujemo u Gospodina koji je svemoćan u našoj svakodnevnici? Za mene osobno je najveće otkrivenje Gospodina kao Onoga koji je (sada), koji je bio i koji će doći (Otk. 1:4,8).

U knjizi proroka Hošee, Gospodin zapovijeda proroku da svoga sina nazove “Ne – narod – moj” jer, kako je Gospodin objasnio, oni više nisu Njegov narod. I, zapazite ovo, On njima nije više “Onaj koji jest” – Hošea 1:9.

Budimo Njegov narod koji ima spoznaju, vjeru da je On naš “Onaj koji jest”. Ako nemate tu spoznaju, vjeru molite Ga da vam se otkrije kao “Onaj koji je sada, koji je bio i koji će doći”. 

Nemojmo biti poput večine ljudi koja svojim ustima ispovijeda vjeru u svemogučega Boga ali koji nemaju vjeru da je Bog i danas spreman, voljan pomoći onima koji mu se mole. On je i danas spreman konkretno pomoći u našim osobnim svakodnevnim problemima.

Tražite Ga u svojim molitvama i Njegovoj riječi. Molite se da vam kroz svoju pisanu riječ (Bibliju, Novi zavjet) otkrije živu Riječ – Gospodina Isusa Krista. A Njegovo ime je Emanuel – Bog sa nama, danas, sada.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s